Meerkampen

NJM:
Voor de Nationale Jeugd Meerkampen (NJM) worden in het najaar lokaal (per regio) voorronden georganiseerd. Tijdens die voorronden kan een plek afgedwongen worden voor de Landelijke kwartfinale, elk jaar in het eerste weekend van december in het Topsportcentrum Almere. Dit is het grootste landelijke jeugdtoernooi door de NTTB georganiseerd met ongeveer 500 spelers en ruim 60 tafeltennistafels op 1 locatie. Vervolgens plaats een deel zich voor de landelijke ½ finale en vervolgens de finale, een 2-daags evenement in Panningen. Naast het NJK (Nederlandse Jeugd Kampioenschappen) wordt dit gezien als het belangrijkste jeugdtoernooi.

NSM:
De Nationale Senioren Meerkampen (NSM) is een landelijke toernooienreeks waarbij senioren in meerdere speelronden (afhankelijk van het aantal inschrijvingen) het opnemen tegen spelers die over dezelfde licentie beschikken. Er wordt gestreden in de licentieklassen B t/m G, dames en heren ieder in een eigen klasse. Tijdens het toernooi kunnen ranglijstpunten worden verdiend. De winnaars van de NSM-B, -C en -D en de nummers twee van de NSM-C en -D gaan direct een licentieklasse hoger.

In november start jaarlijks een serie NSM-C/E/G en in april jaarlijks een serie NSM-B/D/F. De uitnodigingen voor deze toernooien worden naar de verenigingen gestuurd en gepubliceerd in de kalender op tafeltennis.nl, waar ook de links naar indelingen en speellocaties te vinden zijn.