Paratafeltennis

Tafeltennis is een sport voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Bij veel verenigingen spelen en trainen mensen met een beperking samen met ‘valide’ sporters.

Er zijn verschillende verenigingen die tafeltennis voor mensen met een beperking bevorderen, zoals ISVA en ATTV. Bij de meeste andere verenigingen kunnen mensen met een beperking ook terecht, ook al zijn niet alle accommodaties gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelen. Voor clubs die op dit gebied meer willen doen is er op de site van de NTTB informatie te vinden.  Lees hier meer over paratafeltennis.

Revalidatie
Tafeltennis is bij uitstek geschikt om in te zetten bij revalidatie. Mensen kunnen na een ziekte, met een chronische ziekte of na een ongeval hun conditie verbeteren met tafeltennis. De NTTB zet zich in om tafeltennis als revalidatiesport onder de aandacht te brengen. 

G-sport
In het Table Stars programma zijn leskaarten Table Heroes  m tafeltennis aan te bieden aan kinderen uit het speciaal onderwijs of met een mentale beperking. Ook Schuiftafeltennis is geschikt voor G-sporters.

Contact & meer informatie
Commissie Paratafeltennis