Als terugkerend item stellen we deze periode 11 vragen aan iemand uit de Afdeling Gelre.Deze editie is Marieke van Egeraat aan het woord.

Vraag 1: Waar kunnen de mensen uit tafeltennisland je van kennen?

Mocht je me kennen, dan zal dat zijn als voorzitter van NSTTV Akris of als competitiespeler voor dezelfde club. Bovendien ben ik best vaak bij toernooien te vinden in één van m’n Akris-groene sportshirts.

Vraag 2: Hoe lang tafeltennis je eigenlijk al?

Volgens mij ben ik begonnen met tafeltennis toen ik 13/14 was. Speelde toen tot ik naar de senioren had gemoeten (17/18) en heb de sport vervolgens op m’n 24e weer opgepakt. Nu wel spijt van die lange pauze!

Vraag 3: Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik promovendus bij de afdeling Nederlands van de Radboud Universiteit. Ik ben dus geen student meer, wat veel mensen wel denken als je bij Akris speelt. Maar, om eerlijk te zijn, m’n werkzaamheden lijken nog wel op studeren, alleen krijg ik er nu voor betaald!

Vraag 4: Welke sport zou je doen als je niet zou tafeltennissen?

Ik vind volleybal en basketbal ontzettend tof, maar met 1.60 meter denk ik niet dat ik hier echt iets zou kunnen betekenen. Dus dan zou het waarschijnlijk squash of tennis worden.

Vraag 5: Wat vind je het leukste aan de sport tafeltennis?

Tafeltennis is mijn favoriete sport omdat het zoveel verschillende facetten heeft: snelheid, techniek, tactiek. Zelf vind ik tactiek het leukst. Misschien omdat snelheid en techniek niet mijn beste kanten zijn, maar toch zeker ook omdat ik het leuk vind om te kunnen winnen door slimmer te zijn dan de tegenstander.

Vraag 6: Wat vind je het leukste aan je eigen tafeltennisvereniging?

Akris is een geweldige vereniging, omdat iedereen welkom is en ook makkelijk in de groep wordt opgenomen. We hebben een divers ledenbestand, maar toch kan iedereen het goed met elkaar vinden. Bovendien doet die groep zoveel meer dan alleen tafeltennissen. Van samen eten tot spelletjesavonden tot verven in elkaars nieuwe kamers en appartementen; Akris is een gezelligheidsvereniging met tafeltennis als bindend middel.

Vraag 7: Wat is je mooiste tafeltenniservaring?

Moekotte 2017, het open toernooi van Enschede, staat hoog op het lijstje. Ik was nog relatief nieuw bij Akris. Net als bij ons eigen open toernooi (het OATK) gingen we de avond van te voren uit. Daar was ik getuige en actief betrokkene bij het ontstaan van een Akris-relatie. De volgende ochtend, met twee uur slaap, herinner ik mij een Akrisser die zijn bed niet uit wilde komen maar wel z’n hand buiten de slaapzak stak om een krentenbol aan te nemen. Het toernooi zelf ging niet fantastisch (met extra pauzes om een omdraaiende maag tegen te houden), maar was gezellig en naarmate de dag vorderde ging het spelen steeds beter. Akris ging uiteindelijk met twee prijzen naar huis. In de avond nog een stop bij de McDonalds en ’s avonds moe maar voldaan op bed gevallen.

Vraag 8: Hoe ziet voor jou het ideale competitiesysteem eruit?

Zelf baal ik altijd dat als je een vijfsetter verliest, de gewonnen games niks meer waard zijn. Dus mij leek het nieuwe systeem waarin alle games meetellen wel goed. Maar tegelijkertijd vind ik best-of-five wel een vereiste, waardoor Akris toch niet mee wilde doen aan de pilot voor het nieuwe spelsysteem. Misschien nog iets voor de toekomst.

Vraag 9: Welke tip wil je meegeven aan de tafeltenniswereld?

Ik vind het leuke aan tafeltennis dat het zoveel verschillende mensen trekt en ik denk ook dat we dat moeten omarmen.

Vraag 10: Als je € 1000,- krijgt voor je vereniging, wat zou je er dan mee willen doen?

Volgend najaar mogen wij waarschijnlijk het Nederlands Studenten Kampioenschap tafeltennis organiseren. Daar zou ik wel echt graag een evenement van maken, zodat er zoveel mogelijk tafeltennissende studenten op afkomen. Bovendien zou ik het ook aantrekkelijk willen maken voor studenten die nog niet tafeltennissen en ook voor de niet-studerende tafeltennisser. Zo kunnen we er een waar tafeltennisfeestje van maken.

Vraag 11: Wie wil je uitnodigen om deze 11 vragen ook eens te beantwoorden?

Ik nodig graag Martijn Laurensen uit voor de volgende 11 vragen! Voor het Akris clubblaadje hebben we hem ook al eens mogen interviewen (zie onze website!) wat resulteerde in een prachtig gesprek over tafeltennis en gezelligheid.