Voor de 11 vragen aan… van vandaag is Theo Wieland van Treffers Arnhem aan het woord.

Vraag 1: Waar kunnen de mensen uit tafeltennisland je van kennen?

Maarten Jansen (TVO) bedankt voor de uitnodiging, ga zo door bij jullie club! Zelf speel ik al jaren competitie bij Treffers in Arnhem. Tevens ben ik al een aantal jaar voorzitter en daarvoor penningmeester geweest, coach ik regelmatig bij toernooien en competitiewedstrijden voor de jeugd.

Vraag 2: Hoe lang tafeltennis je eigenlijk al?

Zelf speel ik, en daar schrik ik zelf een beetje van, al 31 jaar tafeltennis.

Vraag 3: Wat doe je in het dagelijks leven?

Controller bij Verhoeven Vastgoedverbeteraars in Arnhem. De laatste jaren zijn wij van een schildersbedrijf uitgegroeid tot een volledige vastgoedonderhoudsbedrijf. Bij het bedrijf ben ik al jaren financieel eindverantwoordelijk.

Vraag 4: Welke sport zou je doen als je niet zou tafeltennissen?

Voordat ik voor tafeltennis koos, wilde ik altijd keeper worden bij het voetbal. Als de vraag mij nu gesteld wordt, zou ik voor darten kiezen.

Vraag 5: Wat vind je het leukste aan de sport tafeltennis?

Het is een sport die je van jong tot oud kunt beoefenen. Daarnaast is het een sport waar je reactiesnelheid echt getest wordt, en dat wordt door niet tafeltennissers vaak onderschat.

Vraag 6: Wat vind je het leukste aan je eigen tafeltennisvereniging?

Ik speel al 31 jaar bij Treffers, dan moet het wel gezellig zijn. Ons jongste lid is 6 jaar en ons oudste lid 90, wij zijn echt een vereniging voor jong en oud.

Vraag 7: Wat is je mooiste tafeltenniservaring?

Dat zijn er veel, maar dan ga ik terug naar mijn allereerste competitieseizoen. In de welpencompetitie wonnen wij als team alles en zelf bleef ik ongeslagen. Tafeltennis vond ik toen gelijk leuk. Een seizoen later leerde ik trouwens ook verliezen, maar dat terzijde.

Vraag 8: Hoe ziet voor jou het ideale competitiesysteem eruit?

Ik vind het leuk om met een team op stap te gaan, 3 tegen 3 is voor mij prima. Veel gehoorde klacht is dat je dan te lang stil zit en laat klaar bent. Dit zou je op kunnen lossen door altijd maximaal 3 games te spelen en alle gescoorde games mee te laten tellen of op 2 tafels te spelen.

Vraag 9: Welke tip wil je meegeven aan de tafeltenniswereld?

Tafeltennis is een sport voor jong en oud die relatief simpel te beoefenen is. Maak daar gebruik van.

Vraag 10: Als je € 1000,- krijgt voor je vereniging, wat zou je er dan mee willen doen?

Ik ben er trots op dat onze vereniging ieder jaar een klein beetje groeit. Waar je over de hele linie een terugloop ziet in het aantal leden bij verenigingen, blijven wij stabiel en groeien zelfs iets. Dit lukt alleen door te blijven investeren in de jeugd.

Vraag 11: Wie wil je uitnodigen om deze 11 vragen ook eens te beantwoorden?

Het lijkt mij wel eens leuk om een echte oude rot aan het woord te horen, hoe vinden zij het tafeltenniswereldje nu ten opzichte van vroeger. Er zijn een hoop oude rotten te selecteren en in deze kies ik voor Roel van der Steeg van Slagvaardig.