In de 3e editie van 11 vragen aan… laten we Martijn Laurensen aan het woord:

Vraag 1: Waar kunnen de mensen uit tafeltennisland je van kennen?

Allereerst Marieke (Akris) bedankt voor de doorverwijzing. Akris is goed bezig. In de jaren rond 2010 was ik daar tientjeslid dus ik draag Akris een warm hard toe. Ik speel mijn hele tafeltennisleven bij ONI in Wijchen, en speel al 23 jaar bij de senioren, competitie maar ook vaak aanwezig bij toernooien zoals OATK, Beuningse, Gelderse en ons eigen toernooi Open Wijchense (voorheen ONI for Semmy).

Vraag 2: Hoe lang tafeltennis je eigenlijk al?

Vanaf mijn 10e, dus bijna 29 jaar. In deze tijd kon je bijna niet anders, van mijn klas op de basisschool tafeltennisten al 6 andere kinderen bij ONI. Dus ik ging ook maar eens kijken, en meteen verkocht.

Vraag 3: Wat doe je in het dagelijks leven?

Docent Bedrijfseconomie op het MBO, ik geef al 13 jaar les op het Astrum College (voorheen Titus College) aan studenten die de financiële of juridische opleiding niveau 2,3 of 4 volgen.

Vraag 4: Welke sport zou je doen als je niet zou tafeltennissen?

Zeker tennis. Ik wilde altijd tennisprof worden als kind. Ik kan ook uren naar de Grand Slam wedstrijden kijken, dat heeft me in het verleden wat studiepunten gekost. Conclusie, prof niet gelukt en speel 3 tennistoernooien per jaar in de zomer. Helaas is tennis verder niet te combineren met tafeltennis voor mij, anders zou ik dat minimaal evenveel willen doen. Of de competitie even leuk is, betwijfel ik.

Vraag 5: Wat vind je het leukste aan de sport tafeltennis?

Aanvallen, alles hard spelen, omlopen, mooie techniek en knallen! Tenminste, ik vind het leuk als de tegenstander dat doet, gezien ik deze competenties niet bezit. Het mooie van onze sport is het ‘stelen’ van snelheid, zelf niet hard spelen maar met vastigheid en rally’s het de tegenstander moeilijk maken.

Vraag 6: Wat vind je het leukste aan je eigen tafeltennisvereniging?

De gezelligheid onderling, een plek waar ik me thuis voel, gewoon mijn clubbie.

Vraag 7: Wat is je mooiste tafeltenniservaring?

Ik kan nu iemand gaan pesten met een NK kwartfinale….. maar dat doe ik niet. Het seizoen voorjaar 2014 was voor mij erg bijzonder. Ik won dat seizoen bijna alles in de competitie en toernooien. Echt in de flow kan je wel zeggen, een heerlijk gevoel, maandenlang.

Vraag 8: Hoe ziet voor jou het ideale competitiesysteem eruit?

In ieder geval niet 2 tegen 2, want ik vind het gezellig met een team op stap te zijn. Ik zou 5 tegen 5 wel mooi vinden, op 2 tafels.

Vraag 9: Welke tip wil je meegeven aan de tafeltenniswereld?

Aan de bond, blijf zoveel mogelijk communiceren met de verenigingen (en leden) over wat beter of anders zou kunnen in de toekomst.

Vraag 10: Als je € 1000,- krijgt voor je vereniging, wat zou je er dan mee willen doen?

Werving! Reclame voor onze mooie sport in Wijchen, bekendheid van de club en mogelijkheden voor iedereen die wil tafeltennissen. Als voorzitter ben ik trots op onze groeiende (jonge) jeugd. Dit betekent sinds jaren weer een derde avond jeugdtraining na de zomer. Onze 60-plussers spelen wekelijks op dinsdagmorgen en is ook een belangrijke groep voor ONI. Ons doel in 2020 wordt om leden boven de 50 jaar te werven, om ook de vrijdagochtend open te zijn voor deze doelgroep.

Vraag 11: Wie wil je uitnodigen om deze 11 vragen ook eens te beantwoorden?

TVO Oosterhout werkt al sinds dat ik jeugdspeler was hard voor zijn jeugd, en daarom wil graag Maarten Jansen het woord geven.