Weer een ronde van 11 vragen aan… Ditmaal is Maarten Jansen van TVO aan de beurt. Veel leesplezier.

Vraag 1: Waar kunnen de mensen uit tafeltennisland je van kennen?

Momenteel ben ik voorzitter van TVO, maar de meeste mensen zullen mij kennen als jeugdtrainer en speler. Ik heb bij diverse clubs training gegeven en speel al zo’n 20 jaar competitie.

Vraag 2: Hoe lang tafeltennis je eigenlijk al?

Ik ben in het najaar van 1998 begonnen met tafeltennissen, dus ik speel al ruim 21 jaar onafgebroken tafeltennis.

Vraag 3: Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als Business Analist bij Allego, een bedrijf die laadoplossingen ontwikkelt en faciliteert voor elektrische voertuigen. Je hebt vast welleens een laadpaal van Allego op de hoek van een straat of op een parkeerplaats zien staan!

Vraag 4: Welke sport zou je doen als je niet zou tafeltennissen?

In ieder geval een sport met een racket! Tennis, squash, badminton of padel (toffe sport in opkomst!).

Vraag 5: Wat vind je het leukste aan de sport tafeltennis?

Toen ik begon met tafeltennissen vond ik met name de snelheid erg uitdagend, het is niet voor niets de snelste balsport ter wereld! Nu vind ik de mentale en tactische kant van de sport erg interessant en uitdagend. Hoe gaaf is het om wedstrijden te winnen van tegenstanders die talentvoller zijn en een betere techniek hebben?! Hierbij vergeet ik ook mijn team- en clubgenoten niet, zij hebben een groot aandeel in het plezier dat ik aan deze sport beleef.

Vraag 6: Wat vind je het leukste aan je eigen tafeltennisvereniging?

Dat TVO één grote familie is. Iedereen is heel toegankelijk en kan goed met elkaar opschieten. Wij hebben nu bijvoorbeeld een gave groep van zo’n 25 jeugdleden bij TVO. Ik durf wel te zeggen dat de helft van onze jeugdleden een groot deel van de competitiespelers bij de senioren kent. Dit typeert echt onze familiecultuur! Op de zaterdagen tijdens de jeugdcompetitie is onze zaal ook stampvol met jeugd, coaches en ouders. Regelmatig komen er ook andere leden van de club spontaan bij de jeugdwedstrijden kijken, hoe gaaf is dat?!

Vraag 7: Wat is je mooiste tafeltenniservaring?

Pfoe, sportief toch wel de Wiltschutoverwinning in 2012. Met een mooi gemixed team voor het eerst sinds jaren de beker naar TVO kunnen brengen.

Een andere is toch zeker de jeugdontwikkeling bij TVO. Ik ben zelf zes jaar geleden als trainer bij TVO begonnen. Op dat moment had het jeugdledenaantal helaas het nulpunt bereikt. Na een tweetal beginnerscursussen wonnen we na twee jaar de NTTB afdelingsprijs en de prijs voor snelst groeiende vereniging van Nederland. De daaropvolgende jaren is de jeugdtak van de club samen met alle ouders, trainers en senioren blijven groeien. Dit maakt mij nog steeds erg trots!

Vraag 8: Hoe ziet voor jou het ideale competitiesysteem eruit?

Wat mij betreft mag het huidige competitiesysteem blijven zoals hij is. Bij (te) lange wedstrijden vind ik het spelen op twee tafels een prima oplossing. De poules zouden wel wat groter mogen, zodat er niet situaties ontstaan dat je soms een twee- of drietal weken niet speelt.

Vraag 9: Welke tip wil je meegeven aan de tafeltenniswereld?

Geniet zelf en laat ook anderen genieten van deze fantastische sport! Tafeltennis heeft niet altijd het meest populaire imago, maar als we samen, ook met andere verenigingen, deze sport meer uitstraling en bekendheid kunnen geven dan dragen we allemaal indirect ons steentje bij aan een positive ontwikkeling van deze sport.

Vraag 10: Als je € 1000,- krijgt voor je verenging, wat zou je er dan mee willen doen?

Ik zou graag een extra trainingsavond in de week voor onze jeugd willen organiseren. Momenteel zijn de groepen goed gevuld, maar veel ruimte is er niet. Het laatste wat we willen is je potentieel nieuwe jeugdleden moeten teleurstellen!

Vraag 11: Wie wil je uitnodigen om deze 11 vragen ook eens te beantwoorden?

Ik nodig graag Theo Wieland van de Treffers uit. Erg actief op social media, zes jeugdteams en vaak present op toernooien. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van deze bloeiende verenging uit Arnhem!