Dat Corona een grote invloed heeft op de sport mag duidelijk zijn. Zo is de Nederlandse sportdeelname 25% lager dan voor Corona en zeggen veel sporters hun lidmaatschap op. Echter: de kans is groot dat deze groep sporters vroeg of laat weer gaan sporten. Dit brengt kansen met zich mee. Wacht dus niet af, maak ledenwervingsplannen en kom in beweging!

Hoe lang het nog gaat duren weten we (helaas) niet, maar er komt een moment dat de binnensport weer open mag en we uiteindelijk kunnen toewerken naar het ‘nieuwe’ normaal. Het behouden van eigen leden heeft voor veel clubs, logischerwijs, de hoogste prioriteit gehad afgelopen jaar. Maar de focus moet ook verschuiven naar ledenwerving als we de kansen die zich nu voordoen willen benutten.

Drie gratis Webinars over ledenwerving!
Om de verenigingen hierbij te inspireren en aan te zetten tot actie, starten we met 3 gratis webinars die we in april en mei aanbieden. De webinars zijn vooral geschikt voor bestuursleden en kaderleden/trainers die betrokken zijn bij de ledenwerving van de club.

TTV Trias

Webinar 1; Ledenwerving in- en na Corona, verenigingen kom in beweging 20.00 – 21.30
Marthijn van der Wal & Sven Groot (Sportparticipatie NTTB) nemen jullie op donderdag 22 april mee in het thema “ledenwerving”. Marthijn gaat in op de kansen die er voor verenigingen liggen en vertelt wat er allemaal mogelijk en beschikbaar is op Sportparticipatie gebied. Sven deelt zijn kennis over ledenwerving, als ervaren verenigingsondersteuner en uitvoerder van vele ledenwerftrajecten. Hij licht toe wat je kunt doen om leden te werven nu de binnensport gesloten is, in de zomerperiode en het najaar.

Webinar 2; Zo heeft TTV Trias i.s.m. MJ Tafeltennis – Events een succesvol ledenwerftraject tijdens Corona georganiseerd 20.00 – 21.30
In deze webinar op vrijdag 7 mei vertelt Jeroen Kuit (MJ Tafeltennis – Events) wat het succes is van de schoolclinics die zijn bedrijf jaarlijks voor vele verenigingen mag organiseren. Ook vertelt hij wat de valkuilen zijn en waarom bepaalde verenigingsacties niet werken / onvoldoende opleveren. Vanuit Trias vertellen Irene Faber en Bart van der Zanden hoe zij eind 2020 (in Corona-tijd) een ledenwerftraject hebben georganiseerd, dat het succesvol was blijkt wel uit de cijfers want ze hebben in 2 maanden tijd een nieuwe beginnersgroep opgezet met kinderen uit de leeftijd 5 – 8 jaar. Leer hoe deze vereniging dit heeft opgepakt en implementeer het op de eigen club!

Foto: TTV Middelburg

Webinar 3; Het succes van de kennismakingscursus & tips om de eerste kennismaking op de club te optimaliseren 20.00 – 21.30
TTV Rijnsoever heeft de instroom van nieuwe jeugdleden al jaren op orde, dit komt mede door het succes van hun kennismakingscursus. In de webinar op dinsdag 11 mei vertelt Esther Janssen (Hoofdtrainster van de club) hoe de cursus van a tot z georganiseerd wordt en waarom het hen lukt om vanuit de cursus al jaarlijks 20 nieuwe jeugdleden te halen. Ze wordt vergezeld door Sven Groot (NTTB) die vanuit zijn ervaring tips & trics deelt.

Meld je aan voor de webinars