De twee best geklasseerde speelsters van Nederland zijn uitgenodigd voor de prestigieuze Europe Top 16. In het Zwitserse Montreux neemt Britt Eerland de elfde plek in op de plaatsingslijst. Li Jie zou als nummer vijftien meedoen aan het toernooi, dat gespeeld wordt op zaterdag 8 en zondag 9 februari, maar is geblesseerd.

Voor Britt Eerland is het de tweede keer dat ze mag meedoen aan het toernooi waarin de beste speelsters het traditioneel gezien tegen elkaar opnemen. Li Jie deed al vaker mee aan de Europe Top 16 en won het toernooi bovendien in 2017. In de finale rekende ze toen af met de Duitse Petrissa Solja. In 2009, 2012 en 2018 behaalde Li Jie zilver. Vorig jaar werden zowel Britt Eerland als Li Jie in de eerste ronde uitgeschakeld.

Update 28-01-2019: Li Jie heeft zich helaas moeten afmelden voor de Europe Top 16 in Montreux. Dit komt door de blessure die ze heeft opgelopen op het Olympisch kwalificatietoernooi voor teams.

Meer informatie over de Europe Top 16 is te vinden op de site van de ETTU. Naast de eer spelen de deelnemers ook voor prijzengeld. De winnaars ontvangen 10.000 euro, de verliezers van de finale 6000 euro en de nummers drie kunnen 3000 euro bijschrijven. Alle informatie over de Europe Top 16 is te vinden op de site van het toernooi.