Het door de afdeling georganiseerde starterstoernooi, dat plaatsvond op zondag 18 september in de zaal van Treffers Arnhem, was een groot succes! Het was al even geleden dat er starterstoernooien in de regio werden aangeboden en dus was het maar de vraag hoe enthousiast de verenigingen en spelers zouden reageren op de uitnodiging. Het resultaat was een zaal vol met 15 zeer enthousiaste spelers van zeven verschillende verenigingen (Treffers, Velp, Trumelo, Hutaf, Hercules, Cevelum en HTTC’71).

De jonge kinderen konden deze dag heel veel wedstrijden spelen en uiteindelijk was het Léandro Bierlaagh van de vereniging Velp die in de finale in vier spannende games wist te winnen van zijn clubgenoot Abel van Dam. De B-finale werd gewonnen door Michael Chan van Hercules die pas in de vijfde game afrekende met de hardwerkende Tom Duncan van HTTC’71. Zij kregen alle vier een mooie beker, maar iedereen kon iets moois mee naar huis nemen want een gave medaille was de beloning voor iedere deelnemer.

Aan Treffers Arnhem nogmaals dank voor het beschikbaar stellen van de zaal en de bardienst, aan de afdelingstrainers Dicky de Jong, Vince Swart en Bram Schutte dank voor de organisatie van het toernooi, maar natuurlijk vooral aan alle deelnemers voor jullie enthousiasme!

Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer we dit seizoen meerdere starterstoernooien kunnen organiseren. Heb je als vereniging interesse? Neem dan contact op met onze afdelingsondersteuner Lars Wildenborg (mail naar afdelingsondersteuner@nttbgelre.nl)