Op zondag 18 september 2022 is oud-topspeler Paul Gimbel op 81-jarige leeftijd overleden.

Paul Gimbel was in de jaren 50 van de vorige eeuw een kleurrijk figuur. Naast een topspeler met vele nationale en internationale successen was hij ook heel bekend als rock- en roll zanger en had hij een eigen band.

Met zijn aanvallende spel werd hij onder andere 3x keer kampioen van Amsterdam, voor de eerste keer in 1955, op 13-jarige leeftijd, en voor de derde keer in 1957 door een overwinning op Bert Schoofs. 1957 was voor hem een topjaar: hij werd Nederlands kampioen junioren én senioren én Nederlands kampioen dubbel (1958) met Will van Zoelen én won de NTTB-cup. Bij de WK in Stockholm bereikte hij de laatste 32.

Zijn palmares vermeldt verder o.a. dat hij 10x landskampioen werd met zijn club Sparta, met o.a. teamgenoot Cor du Buy en 3x met AMVJ, met teamgenoten Mauri Coltof en Bert Onnes. Naast zijn deelname aan diverse EK’s, WK’s en Open internationale toernooien speelde hij 25 keer een interland voor Nederland.

Hij was altijd aanwezig op het jaarlijkse reünietoernooi in Uden. En wie wil kan hem op Spotify nog horen met het nummer: “Clap Your Hands And Twist”.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze verdrietige tijd.