Het Landstede Sportcentrum stond het hele weekend in het teken van de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis. Het damestoernooi kende geen verrassingen. De als nummer 1 geplaatste Shuohan Men wist met 4-1 de finale te winnen van Sanne de Hoop.
Bij de heren pakte Michel de Boer na 11 jaar zijn tweede NK-titel door Martijn de Vries met 4-3 te verslaan.

Op zaterdag werd het mixed dubbeltoernooi afgerond. De finale werd gewonnen door het koppel Dobrila Jorguseska en Kas van Oost.

Gabrielius Camara en Jochem de Hoop

Het duo Kim Vermaas en Esmee van Marwijk wist, geheel volgens plaatsing, het dubbelspel bij de dames te winnen door Shuohan Men en Dobrila Jorguseska met 3-2 te verslaan.
Bij de heren wist Jochem de Hoop met zijn pupil Gabrielius Camara in een spannende finale de gouden medaille te veroveren. Zij wonnen de finale van Martijn de Vries en Jelle Bosman met 11-9 in de vijfde game.

Shuohan Men kende in het enkelspel weinig tegenslagen. Tot aan de finale verloor ze geen enkele game. Sanne de Hoop had het vooral in de kwartfinale lastig toen Esmee van Marwijk tot 3-2 terugkwam na een 3-0 voorsprong. De zesde en laatste game won Sanne met 13-11.
In de finale bood Sanne goed tegenstand maar het was Shuohan die met 4-1 de finale won.
Dit is de derde nationale titel voor Shuohan. Zij wist eerder al in 2018 en 2020 het toernooi te winnen.

v.l.n.r. Amber van de Velde, Vera van Boheemen, Shuohan Men en Sanne de Hoop

Bij de heren lag het veld compleet open, vooral nadat Gerben Last in de kwartfinale met 4-3 van Trinko Keen wist te winnen. Vervolgens verloor Gerben in de halve finale met 4-2 van Michel de Boer. In de andere halve finale wist Martijn de Vries, na een 2-0 achterstand, met 4-3 te winnen van Kas van Oost.

v.l.n.r. Gerben Last, Kas van Oost, Michel de Boer en Martijn de Vries

De finale was een waar slagveld. Michel de Boer leek met een 3-0 voorsprong in games op een makkelijke zege af te stevenen. Martijn de Vries kwam echter terug tot 3-3 en liep in de zevende game makkelijk uit naar een 6-1 voorsprong. Uiteindelijk was het Michel die op een 10-7 voorsprong kwam en het eerste matchpoint direct verzilverde.

Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is dit NK weer succesvol verlopen. Wij hopen iedereen weer te zien bij het NK 2022 dat in maart gespeeld zal worden.