Ledenwerving

De grootste aanwas van nieuwe jeugdleden bij verenigingen komt vanuit de doelgroep basisscholieren (t/m 12 jaar).  Werven kan al vanaf 6 jaar! Hoe jonger de kinderen zijn, hoe groter de kans is dat ze nog geen sport gekozen hebben. Table Stars is hét lesprogramma van de Nederlandse Tafeltennisbond om kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar te bereiken.

Table Stars is inmiddels uitgegroeid tot een alles omvattend lesprogramma. Je kunt jeugdleden werven, opvangen en vasthouden.  Wat is er mogelijk?

Table Stars @school =>  Table Stars @theclub                  =>   Table Stars the Battle             
(gymles op school)     =>  (kennismakingsles op de club)  =>  (basisscholenkampioenschap) 

Table Stars @school
TableStars @school richt zich op de groepen 3 tot en met 6 van de basisschool. Het lesprogramma kent diverse niveaus, die corresponderen met deze leeftijdsgroepen. Omdat stimuleren en belonen voor kinderen erg belangrijk is, zijn de oefeningen kort, vlot en dynamisch. Het plezier moet voorop staan: niemand zit stil, iedereen doet mee. Meer informatie over @school lees je hier.

Table Stars@the_club
De lessen van Table Stars @theclub zijn bedoeld om een brug te slaan tussen de lessen op de basisschool en de ‘echte training’ op de club. Verenigingen voorkomen zo dat kinderen na een of meerdere lessen op school direct tijdens een training op de club achter de tafel moeten gaan staan. Niet alleen is dit voor jonge kinderen nog best lastig is, ook verkleint een vereniging op deze manier de overgang tussen Table Stars @school en een ‘echte training’. Meer informatie over @theclub lees je hier.

Table Stars the Battle
Verenigingen kunnen zelf een eigen scholierentoernooi organiseren onder de naam the Battle. De winnaar van het lokale toernooi mag daarna deelnemen aan de landelijke finale die jaarlijks in maart wordt georganiseerd tijdens de NK-A! Meer informatie over the Battle lees je hier.
 

Table Heroes  
Table Heroes is het programma van de NTTB dat kinderen uit het speciaal onderwijs kennis laat maken met tafeltennis. Net zoals Table Stars @school werkt Table Heroes met leskaarten met daarop verschillende stations waar kinderen op een speelse wijze tafeltennisvaardigheden oefenen. De oefeningen zijn zo gemaakt dat de succesbeleving van de kinderen groot is.. Meer informatie over Table Heroes lees je hier.

Table Stars materiaalpakket, Table Stars lesmap & extra lesmaterialen bestellen
Alle benodigdheden om met Table Stars aan de slag te gaan zijn aan te schaffen in de NTTB webshop.

Contact
Wil je aan de slag gaan met Table Stars of heb je vragen over ledenwerving? Neem dan contact op met Sven Groot, groot@tafeltennis.nl