Vanmorgen startte in de Rudi-Sedlmayer-Halle het Europees Kampioenschap tafeltennis. Alle Nederlandse deelneemsters kwamen vandaag in actie in het dubbel- en/of mixed dubbelspel. De kwalificatie voor het enkelspel begint op zondag 14 augustus.

Mixed dubbelspel
Shuohan Men beet het spits af in het mixed dubbelspel met haar Zwitserse partner Loïc Stoll. In de eerste game, die ze met 11-9 verloren, hadden ze nog kansen maar in game twee en drie waren de tegenstanders uit Oekraïne te sterk. Britt Eerland wist haar wedstrijd met partner Benedek Olah te winnen met 3-0. Zij stuurden het duo uit Groenland/Letland met 11-7, 11-6 en 11-4 naar huis.

Shuohan Men in het mixed dubbelspel

Dames dubbelspel
Het Nederlandse duo Shuohan Men/Emine Ernst speelde een goede wedstrijd en zat elke game dichtbij winst. Op de beslissende momenten waren Malobabic (Kroatië) en Brateyko (Oekraïne) te sterk en wonnen de games met 12-10, 12-10 en 11-9. Sanne de Hoop vormde voor het eerst een duo met de Sloveense Sara Tokic. Tegen het sterke koppel Partyka/Bajor boden ze in game één goed tegenstand, maar in de daaropvolgende games bleken de Poolse dames beter op elkaar ingespeeld en waren ze te sterk.

Programma zondag 14 augustus
We starten de dag met het mixed dubbelspel. Bij de laatste 32 speelt Britt Eerland met Benedek Olah om 9:30 uur tegen het Slowaakse duo Wang/Kukulkova. Deze wedtrijd is op tafel 3 via livestream te volgen.

Na het mixed dubbel begint het kwalificatietoernooi voor het enkelspel. Shuohan Men start in haar poule tegen de Finse Ramona Betz om 11:10 uur op tafel 5. Daarna komt om 11:45 uur Sanne de Hoop in actie op tafel 4 tegen Ho-Tin-Tin uit Engeland, een speelster met korte noppen en penhoudergreep. Ook deze wedstrijd is te volgen via livestream. Emine Ernst is in haar poule als tweede geplaatst en speelt maandag haar eerste poulewedstrijd. Britt Eerland is direct geplaatst voor het hoofdtoernooi dat woensdag 17 augustus van start gaat.

Britt Eerland met haar partner Benedek Olah